Pohjois-Korean taitoluistelupari kirkkaasti jatkoon – Beatlesin tahdissa

Pjongjangilainen duo sai kannustusta päälle 200-päiseltä pohjoiskorealaisten cheerleadereiden ryhmältä.

Pohjois-Korean Ryom Tae-Ok ja Kim Ju-Sik tekivät elämänsä luistelun lyhytohjelmassa ja selvittivät tiensä vapaaohjelmaan Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisten pariluistelussa.

Pjongjangilainen duo sai kannustusta päälle 200-päiseltä pohjoiskorealaisten cheerleadereiden ryhmältä, ja suoritus Jeff Beckin kitaroiman Beatles-klassikko "A Day In The Lifen" tahdissa oli mainio. Tuomaristo palkitsi kaksikon 69,40 pisteellä, joka kohensi heidän ennätystään yli neljällä pisteellä. Sijoitus 22 parin joukossa oli 11:s.

Ryom, 19, ja Kim, 25, ovat ainoat olympialaisten karsintakriteerit läpäisseet urheilijat Pohjois-Korean 22 urheilijan joukkueesta. Hyvin sujuneen ohjelman jälkeen kaksikko hymyili, vilkutti, kumarsi ja lopulta hypähti ilosta pisteiden välähtäessä taululle.

Pitkiin haastatteluihin Ryom ja Kim eivät jääneet, sillä heidät vietiin median ohitse varsin nopeasti. Kim ehti kuitenkin todeta, että kannustus auttoi suoritusta huomattavasti.

– Meillä ei ole ollut lainkaan epämukavaa ja nyt kun olemme kilpailleet, (voimme nähdä) kuinka vahvoja korealaiset voivat olla, kun olemme yhdessä.

– (Saatoin tuntea) meidän olevan yhtä kansaa, jakaen samat sukujuuret.

Lauantain vapaaohjelmaan selvisi 16 parasta. Kärjessä lauantaihin lähtevät viime vuoden maailmanmestarit, Kiinan Sui Wenjing ja Han Cong pistein 82,39.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.