Ristomatti Hakola jäi sprinttifinaalin viimeiseksi

"Ei vaan päässyt, ei vaan jaksanut."

Ristomatti Hakola jäi Pyeongchangin olympialaisten sprinttihiihdon finaalin viimeiseksi eli kuudenneksi. Olympiakullan voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo, hopean Italian Federico Pellegrino ja pronssin venäläinen Aleksandr Bolshunov.

– Kakkosvälierästä kun tulin, se varmaa syö vähän. Joku voisi luulla että kaaduin mutta ei vaan jaksanut. Lähdössä ei tuntunut happoa, mutta alkusuoran jälkeen ei vaan päässyt, ei vaan jaksanut, Hakola sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

Hakola oli ainoa sprintin loppukilpailuihin selviytynyt suomalaishiihtäjä. Martti Jylhä putosi jatkosta välierissä, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen karsiutuivat puolivälierissä.

Vuorinen menetti mahdollisuutensa kaaduttuaan viimeisessä puolivälierässä sattuneessa kolarissa.

– Kyllä se oli täysin tekemätön paikka. Mäen päältä oli ehkä viisi metriä kolmanteen sijaan, otin ekstrakovat vauhdit. Se oli silmänräpäys, kun kaveri kaatui ja olin ihan peesissä, Lauri Vuorinen sanoi Yleisradiolle.

Niskanen oli kolmannessa puolivälierässä kolmas.

– Ei vain ollut tänään sellainen päivä kuin esimerkiksi skiathlonissa. Ei parasta sprinttiä mutta pystyin tekemään sellaisen suorituksen kuin tällä kropalla pystyi, Iivo Niskanen sanoi Yleisradiolle.

Vain Pärmäkoski naisten välierissä

Naisten kisan voitti Ruotsin Stina Nilsson ennen Maiken Caspersen Fallaa ja OAR-joukkueen Julia Belorukovaa.

Krista Pärmäkoski eteni ainoana suomalaisnaisena välieriin, mutta karsiutui finaalista. Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo karsiutuivat jo puolivälierissä.

– Aika-ajo oli hirveä. Jännitin ihan hirveästi ja tein kaikki mahdolliset virheet. Puolivälierä oli paljon parempaa. On helpottuneempi olo, oli aika lailla kierroksia aika-ajoon, Saarinen kertoi Yleisradiolle.

– Ei löytynyt iskua ollenkaan. Nyt täytyy miettiä mikä meni pieleen. Alusta asti todella vaikeata, Kerttu Niskanen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.