Saarinen: "Tein aika-ajossa kaikki mahdolliset virheet"

Kisojen avaustaan jännittänyt Saarinen toivoo viestipaikkaa, Niskanen oli yhtenä kysymysmerkkinä.

Aino-Kaisa Saarinen on Pyeongchangissa neljänsissä olympialaisissaan, mutta vielä hänenkin tarvitsee jännittää kisojaan. Tiistaina hänellä oli sprinttihiihdon aika-ajossa niin pahasti ylikierroksia, että jopa maallikko näki, ettei ladulla ole tuttu "Aikku". Keho heilui puolelta toiselle, eikä meno ollut kunnolla etenevää.

– Tein aika-ajossa kaikki mahdolliset virheet, Saarinen myönsi.

Hän pääsi viimeisenä jatkoon, mutta tie katkesi ensimmäisessä pudotuserässä. Hollolalainen on silti luottavainen kuntoonsa ja toivoo, että pääsee ensi lauantaina hiihdettävään viestiin.

– Perjantaina tein pääharjoitukseni, ja se sujui todella hyvin. Sikäli on pettymys, että en nyt päässyt eteenpäin, 25:nneksi sijoittunut Saarinen kertasi.

Kerttu Niskanen arvioi, että hänen kannatti hiihtää Pyeongchangissa myös sprintti, vaikka sen lopputulema oli pettymys. Niskanen oli 23:s ja oli lauantain yhdistelmäkisan tavoin yhtä kysymysmerkkiä kisan jälkeen.

– Täytyy palaveerata ja miettiä, mitä tehdään.

Hän arvioi valmentajansa Pekka Vähäsöyringin kanssa etukäteen, että sprintti tuo hänelle terävyyttä ja toivottua repimistä palvelemaan kisojen jatkoa. Perinteisellä hiihtotavalla hän toivoi itseltään silti sprintistäkin parempaa.

– Miellyttävä rata, mutta tulos ei ole miellyttävä, Niskanen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.