Vedonlyöntifirmojen todennäköisyydet sen kertovat – Suomi saa viikonloppuna hiihtomitalin

Sekä Iivo Niskanen että Krista Pärmäkoski ovat suosikkeja voittamaan mitaleja päämatkoillaan viikonloppuna.

Näin ainakin mikäli on uskominen vedonlyöntitoimistojen kertoimia. Vedonlyöntifirmat Unibet ja Nordicbet tarjoavat Iivo Niskasen mitalille kertoimet 1,60, joka on todennäköisyydeksi muutettuna 62,5 prosenttia. Niskasella todennäköisyys on sama kuin Venäjän Alexey Poltoranin. Heidän perässään on Norjan Martin Johnsrud Sundby sekä Sveitsin Dario Cologna.

Niskasella ja Poltoranilla on Unibetillä myös pienimmät kertoimet koko kisan voittajaksi, 3.75. Se on todennäköisyydeksi muutettuna 26,6 prosenttia. Veikkauksella on myös kohde Niskanen vastaan Poltoranin, jossa Niskasella on hieman pienempi kerroin, eli hän on vedonlyöjien suosikki voittamaan miesten välinen taistelu.

Matti Heikkisen mitalille vedonlyöntitoimistot ovat laskeneet todennäköisyydeksi viisi prosenttia.

Krista Pärmäkosken mitali 30 kilometrin hiihdossa on sekin vedonlyöntitoimistojen mukaan todennäköinen. Unibetillä Pärmäkosken mitalilla saa rahat takaisin 1,85-kertaisena, eli noin 54 prosentin varmuudella. Pärmäkosken kultamitali on sen sijaan epätodennäköisempi, noin 14 prosenttia.

Todennäköisyyksistä käy ilmi, että ainakin toinen Suomen hiihtotoivoista saa mitalin noin 82,8 prosentin todennäköisyydellä. Todennäköisyys sille, että molemmat saavat mitalin on 33,8 prosenttia.

Naisten kisassa ylivoimaisesti suurin suosikki on Marit Björgen, jonka voitolle vedonlyöntitoimisto antaa 57 prosentin mahdollisuuden. Mitalin Björgen saa 97 prosentin todennäköisyydellä.

Todennäköisyyslaskuissa ei ole huomioitu vedonlyöntitoimistojen voittomarginaalia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .