Venäläiset olympiaurheilijat suosikkina kiekkofinaaliin, mutta jättiyllättäjä Saksasta ei ikinä tiedä

"Kuulostaa hullulta, eikö vain", kyseli Saksan päävalmentaja Marco Sturm.

Saksan sensaatiomainen jyrääminen on pelastanut paljon olympialaisten jääkiekkoilussa. NHL-miesten poisjäännistä riitti porua, mutta Saksa loi viiden renkaan kiekkoturnaukseen tarinan vertaansa vailla.

Saksa pelaa kaikkien yllätykseksi sunnuntaina loppuottelussa, mutta uskooko joku, että se pystyisi lyömään myös venäläisten olympiaurheilijoiden joukkueen?

– Saksa on finaalissa. Kuulostaa hullulta, eikö vain, kyseli Saksan päävalmentaja Marco Sturm.

Entinen NHL-pelaaja Sturm myöntää, että Saksalla on käynyt tuuriakin. Silti se ansaitsee paikkansa loppuottelussa.

– Toivottavasti saavutuksemme merkitsee paljon Saksassa. Jääkiekko taistelee maassamme televisioajasta. Jalkapallo on ykkönen, mutta sen jälkeen ei ole oikein mitään, Sturm kuvaili.

 

Onko maha jo täynnä?

 

Saksa on aiemmin voittanut jääkiekon miesten pronssia olympialaisissa vuosina 1932 ja 1976. Nyt tulee vähintään hopeaa.

Onkohan maha jo niin sanotusti täynnä? Saksalaispelaajien riemu oli liki rajatonta jo voitokkaan välierän jälkeen. Varusteita lensi sinne tänne ja lataustakin saattoi samalla purkautua.

– Kuka tietää, mitä finaalissa voi tapahtua. Ainakin meidän pitää rauhoittua välierähuuman jälkeen, sanoi Saksan maalivahti Danny Aus Den Birken.

Venäläisten olympiaurheilijoiden joukkue luisteli olympiaturnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina, kun NHL-miehet jäivät pois. Onhan joukkueella mukana venäläisvetoisen KHL:n suurimmat tähdet.

Itänaapurin doping-skandaalin takia ilman maatunnuksia Etelä-Koreassa pelannut venäläisten joukkue on esiintynyt kisoissa pitkälti me vastaan muut -ajatuksella.

– Meillä ei ole täällä kuin yksi tavoite, totesi tuittuilustaan tuttu maaliruisku Ilja Kovaltshuk viitaten olympiakullan kaappaamiseen.

Mutta Ruotsin ja Kanadan jo aiemmin kaataneesta Saksasta ei voi ikinä tietää. Tämä on myös venäläisten tunnustettava.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.