Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pörsseissä riehaannuttiin Yhdysvaltojen jättimäistä koronatukipakettia odottaessa – Dow Jones -indeksi kiskaisi kovimman nousun

Teollisuusosakkeita mittaava Dow Jones -indeksi päätyi tänään peräti 11,4 prosentin nousuun. Nousun syynä on se, että sijoittajat odottavat Yhdysvaltain kongressin hyväksyvän jättimäisen, liki kahden biljoonan dollarin tukipaketin. Kyseessä on suurin prosentuaalinen Dow Jones -indeksin nousu päivässä sitten vuoden 1933.

Myös teknologiaosakkeita mittaava Nasdaq-indeksi päätyi plussalle 8,1 prosentin verran. Laaja-alainen S&P 500 -indeksi puolestaan nousi 9,4 prosenttia.

Helsingissä yleisindeksi nousi 6,4 prosenttia päätyen pistelukuun 7 279. Finanssikonserni Sampo ponnahti lähes 15 prosentin nousuun. Teräsyhtiö SSAB , Valmet ja Stora Enso ylsivät myös kaksinumeroisiin nousuprosentteihin.

Meno oli yhtä riehakasta myös Euroopan suurissa pörsseissä, ja esimerkiksi Frankfurtissa DAX-indeksi päätyi yli yhdeksän prosenttia plussalle.