Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lähes sata tshadilaista sotilasta kuollut äärijärjestö Boko Haramin hyökkäyksessä

Hyökkäys tehtiin lähellä Tshadjärveä Kamerunin, Nigerin ja Nigerian vastaisella rajaseudulla, jossa Boko Haram on kiihdyttänyt hyökkäyksiään viime aikoina. Kuvassa Boko Haramilta takavarikoituja aseita Nigeriassa. / AUDU MARTE AFP / AUDU MARTE / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jihadistinen äärijärjestö Boko Haram on tehnyt toistaiseksi verisimmän iskunsa Keski-Afrikan Tshadin asevoimia vastaan. Boko Haramin hyökkäyksessä on kuollut yli 90 sotilasta, kertoo maan presidentti Idriss Deby Itno.

Hyökkäys tehtiin Tshadjärven alueella Kamerunin, Nigerin ja Nigerian vastaisella rajaseudulla, jossa Boko Haram on kiihdyttänyt hyökkäyksiään viime aikoina. Äärijärjestö käynnisti aseellisen kapinansa Nigerian hallitusta vastaan vuonna 2009 ja levitti konfliktin pian myös naapurimaiden puolelle.

Hyökkäys saarella sijaitsevaan armeijan tukikohtaan kesti ainakin seitsemän tuntia. Apuun lähetetyt tukijoukot jäivät jumiin ja joutuivat myös hyökkäyksen kohteeksi.

YK:n mukaan Boko Haram on aseellisen kapinansa aikana tappanut 36 000 ihmistä ja ajanut kodeistaan lähes kaksi miljoonaa ihmistä Koillis-Nigeriassa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut