Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

UMK:n biisihaku alkaa syyskuussa – viisuedustajuutensa menettänyt Aksel Kankaanranta voi yrittää kisaan uudella kappaleella

Aksel Kankaanranta olisi edustanut Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa, ellei viisuja olisi peruttu tältä vuodelta. Ylen mukaan Kankaanranta voi halutessaan yrittää napata viisuedustajuuden uudestaan UMK:ssa 2021. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA
STT

STT

Biisihaku Uuden musiikin kilpailuun (UMK) vuosimallia 2021 aukeaa syyskuussa, kertoo Yle. Kappaleita voi lähettää kisaan syyskuun alusta lähtien osoitteessa yle.fi/umk.

UMK:ssa valitaan Suomen edustaja Euroviisuihin. Tänä vuonna valittu edustaja Aksel Kankaanranta ei pääse edustamaan Suomea ainakaan tänä vuonna, koska Euroviisut 2020 peruttiin koronavirustilanteen vuoksi.

Euroopan yleisradioliitto EBU on myös linjannut, että ensi vuoden viisukappaleiden tulee olla uusia, joten Kankaanrannan voittokappaletta Looking Back ei viisulavalla kuulla.

– Vuosi on pitkä aika mille tahansa biisille, ja Euroviisuissa on uutta musiikkia. Aksel voi halutessaan osallistua uudella biisillä myös ensi vuonna, mutta ammattilaisraati valitsee kilpailijat ja lopulta valinnan Suomen edustajasta tekevät äänestäjät, Ylen UMK-tuottaja Anssi Autio kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut