Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rikollisjärjestö United Brotherhoodin lakkauttamisasian käsittely lykkääntyy koronaviruksen takia

Poliisin handout-kuvassa United Brotherhoodin liivi takaa ja t-paita. / Poliisihallitus handout / Poliisihallitus / LEHTIKUVA
STT

STT

Rikollisjärjestö United Brotherhoodin lakkauttamiskanteen käsittelyä on päätetty siirtää koronaviruksen takia. Käsittelyä oli määrä jatkaa huhtikuun puolivälissä.

– Asianosaiset ovat olleet samaa mieltä siitä, että asian käsittelyä tulee siirtää. Käräjäoikeus sopii yhteistyössä asianosaisten kanssa uuden valmisteluistunnon ajankohdan, kertoo Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tiedotteessaan.

UB ja sen alaisuudessa toimiva Bad Union (BU) määrättiin tammikuussa väliaikaiseen toimintakieltoon. Oikeuden mukaan asiassa on osoitettu, että ryhmä toimii lain ja hyvän tavan vastaisesti.

Lakkauttamista vaativat erikoissyyttäjä ja Poliisihallitus. Jengi on vastustanut lakkauttamista ja väliaikaista toimintakieltoa. UB:n johtajana pidetyn miehen puolustus vetoaa muun muassa siihen, että jengi on jo lopettanut itse toimintansa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut