Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomeen palaa tuhat matkustajaa päivässä – määrä vähenee kaiken aikaa

Suomeen palaa tänään noin tuhat ulkomailla ollutta matkustajaa, ja määrä vähenee päivä päivältä.

Lentoja saapuu sunnuntain aikana muun muassa Dohasta, Pariisista, Lontoosta, Ruotsista ja Saksasta. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä saapuu myös lento Barcelonasta.

– Tänään saapuu yhteensä noin parituhatta matkustajaa, joista noin puolet jatkaa matkaansa muualle eli ei jää Suomeen, kertoi Kirsi Luhta Finavian viestinnästä STT:lle sunnuntaina aamupäivällä.

Saapuvien määrä on Luhdan mukaan joka päivä vähentynyt ja olettavasti vähenee edelleen, koska uusia lähtijöitä ei ole. Hän kertoo, että saapuville järjestetään terveyskysely ja heidät ohjataan karanteeniin koteihinsa tai tarvittaessa hotellimajoitukseen.

Omin avun palaavien lisäksi ulkoministeriö järjestää tarvittaessa tuettuja palautuslentoja matkailijoille. Perjantaina saapui yhteensä kolme lentoa Kyprokselta ja Portugalista.

Seuraava lento on lähdössä maanantain ja tiistain välisenä yönä Kuuban pääkaupungista Havannasta. Ulkoministeriöstä ei ainakaan toistaiseksi arvioida, kuinka paljon matkustajia lennolla on saapumassa.

Lisälentojen järjestämistä kartoitetaan. Ministeriöstä kerrotaan STT:lle, että niistä kerrotaan mahdollisesti lähipäivinä.