Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Britannian koronavauhti kiihtyy – lähes 800 kuoli vuorokaudessa

Koronarajoituket ovat autioittaneet Moskovan Punaisen torin. AFP / LEHTIKUVA

STT , STT , STT–TT-AFP , STT–AFP-TT

Britanniassa lähes 800 ihmistä kuoli koronaviruksen vuoksi vuorokauden sisällä. Nousu on roima, sillä maanantaina kerrottiin, että edeltävän vuorokauden aikana on kuollut runsaat 400 ihmistä.

Tiistaina julkaistun tutkimuksen mukaan Britanniassa viruksen vuoksi voi kuolla jopa 66 000 ihmistä heti pandemian ensimmäisessä aallossa. Se tekisi Britanniasta Euroopan pahimmin koronaviruksesta kärsineen maan. Esimerkiksi Italialle tutkimus ennustaa noin 20 000:ta kuolonuhria.

Vielä toistaiseksi Britannian koronaluvut eivät ole yhtä pahat kuin esimerkiksi Espanjassa, Italiassa tai Ranskassa, mutta Britanniassa epidemia etenee useita päiviä Etelä-Eurooppaa jäljessä.

Britanniassa koronavirus on tappanut yhteensä noin 6 100 ihmistä tähän mennessä.

Espanjan viranomaiset uskovat kuolemien vähenemiseen

Espanjassa kerrottiin tiistaina 743 ihmisen kuolleen vuorokauden aikana uuden koronaviruksen seurauksena. Kuolleiden määrä kääntyi nousuun neljän perättäisen päivän laskun jälkeen .

Maanantaina Espanjan viranomaiset kertoivat yhteensä 637 ihmisen kuolleen covid-19-tautiin. Espanjassa koronaan on kuollut jo liki 13 800 ihmistä.

Espanjan viranomaiset muistuttivat, että lukumäärän kasvuun vaikuttaa myös se, että mukana on viikonlopun kuolemantapauksia, joista saatiin tiedot vasta nyt.

– Todellisuudessa viime päivien laskeva trendi on edelleen käynnissä. Samoin tehohoidossa olevien ihmisten määrä laskee, sanoi terveysviranomaisten edustaja Maria Jose Sierra.

Josep Truetan sairaalassa Gironassa maan koillisosassa työskentelevä sairaanhoitaja Mari Angels Rodriguez vahvisti potilaiden määrän vähentyneen runsaasti.

Ruotsissa yhä synkempiä lukuja

Ruotsissa on tähän mennessä kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin yhteensä 591 ihmistä. Maanantain jälkeen kuolleiden määrä kasvoi 114 ihmisellä.

Viranomaiset ovat korostaneet, että tapausten rekisteröinnissä on viivettä eivätkä kaikki kuolemat ole tapahtuneet viimeksi kuluneen vuorokauden aikana.

Valtionepidemiologi Anders Tegnell sanoi maanantaina olevansa erityisen huolestunut siitä, että koronavirus on levinnyt moniin vanhusten hoitokoteihin.

Venäjällä yli tuhat uutta tartuntaa

Venäjällä vahvistettujen koronatartuntojen määrä on nyt lähes 7 500, kertoi uutistoimisto Tass tiistaina. Lisäystä maanantaina ilmoitettuun tartuntojen määrään kertyi yli 1 100 tapausta.

Maan koronakriisikeskuksen mukaan Venäjällä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin 58 ihmistä. Sekä tartuntojen että kuolleiden määrän uskotaan olevan todellisuudessa paljon suurempi.

Vain neljä Venäjän yli 80 alueesta ei ole toistaiseksi raportoinut tartuntatapauksista.

Ranskassa kuollut yli 10 000

Pariisin kaupungin viranomaiset kertoivat kieltävänsä lenkkeilyn aamukymmenen ja iltaseitsemän välisenä aikana ehkäistäkseen uuden koronaviruksen leviämistä. Uusi linjaus tulee voimaan keskiviikkona.

Tähän asti pariisilaiset ovat saaneet kävellä tai juosta yksin kilometrin etäisyydellä kotoaan.

Linjan tiukennus johtuu siitä, ettei viranomaisten määräyksiä ole noudatettu. Aurinkoisina päivinä Pariisissa on nähty useita lenkkeilijöiden, kävelijöiden tai muuten vaan oleilijoiden ryhmiä siitä huolimatta, että poliisi on uhannut sakottaa turvasääntöjen rikkojia.

Ranskan koronaviruskuolemat ovat jatkaneet nousuaan viime päivinä. Tiistaina viruksen vuoksi kuolleiden ihmisten määrä ylitti 10 000.

Lisäksi runsaat 7 000 ihmistä on tällä hetkellä tehohoidossa viruksen vuoksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut