Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kotioloihin sulkeutuminen toi äänikirjapalveluille ennätysmäärän uusia kuuntelijoita

Äänikirjapalveluiden kulutus on kasvanut koronakriisin aikana huomattavasti. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Äänikirjoja tarjoavat palvelut kertovat käyttäjämäärien kasvaneen huomattavasti koronakriisin aikana. Storytel ja BookBeat raportoivat molemmat liikevaihtonsa kasvusta ja ennennäkemättömän suurista uusista tilaajamääristä maaliskuun kahden viimeisen viikon aikana.

Storytel kertoo, että sen liikevaihto kasvoi 45 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä edellisvuoteen verrattuna.

– Maaliskuun kahden viimeisen viikon aikana palvelun otti käyttöön globaalilla tasolla yli kaksinkertainen määrä uusia asiakkaita edeltävän vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, mikä on muutoksena ennennäkemättömän suuri, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Maaliskuun kahden viimeisen viikon aikana esimerkiksi lastenkirjallisuuden kulutus kasvoi palvelussa 140 prosenttia.

BookBeat puolestaan raportoi, että sen liikevaihto kasvoi 79 prosenttia tammi–maaliskuussa vuodentakaiseen verrattuna. Kulutus on kasvanut etenkin maissa, joissa koronaviruksen rajoitustoimet ovat olleet kovia, kuten Saksassa ja Suomessa.

– Maaliskuun puolessa välissä sisältöjen keskikulutus hieman laski, koska pendelöintiin liittyvä työmatkakuuntelu aamuista ja iltapäivistä jäi suurelta osin pois. Pian käyttäjät kuitenkin sopeutuivat uuteen tilanteeseen ja keskikulutus nousi jälleen, yhtiön tiedotteessa sanotaan.

Myös Bookbeat kertoo, että uusien asiakkaiden määrä kasvoi voimakkaasti maaliskuun lopulla. Yhtiön mukaan sunnuntaina 29. maaliskuuta sen sisältöjä kuunneltiin enemmän kuin koskaan aiemmin yhden vuorokauden aikana.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut