Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kiinan Suomen-suurlähetystö haluaa lisätietoja pieleen menneestä hengityssuojainkaupasta

Kiinan suurlähetystö on kertonut ottavansa yhteyttä Huoltovarmuuskeskukseen hengityssuojainkaupan ongelmien selvittämiseksi. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Kiinan Suomen-suurlähetystö haluaa lisätietoja pieleen menneestä hengityssuojainkaupasta. Se julkaisi sivuillaan tiedotteen , jonka mukaan lähetystö ottaa yhteyttä Huoltovarmuuskeskukseen yksityiskohtien selvittämiseksi ja mahdollisen avun tarjoamiseksi.

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoi eilen, että Kiinasta maanantaina saapunut erä suojavarusteita ei täytä sairaalakäytön kriteerejä. Hänen mukaansa muualla kuin Suomessa on tehty vastaavia havaintoja siitä, ettei Kiinasta saapunut tavaraerä ole ollut tilatun kaltainen.

Lähetystön tiedotteessa todetaan myös, että Kiina ottaa vakavasti sen vientituotteiden laadun. Kiinan valtio ei ollut osapuolena kaupoisssa. Tiedotteesta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat .

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut