Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

New Yorkissa enemmän todettuja koronatartuntoja kuin missään muualla

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa on nyt todettu enemmän koronavirustartuntoja kuin missään muualla maailmassa, myös kokonaisissa valtioissa.

Noin 20 miljoonan asukkaan osavaltiossa on vahvistettu lähes 160 000 koronavirustartuntaa.

Todettuja tapauksia on tuhansia enemmän kuin pahiten kärsineissä Euroopan maissa. Espanjassa tartuntoja on vahvistettu yli 153 000 ja Italiassa yli 143 000.

Jemenissä vahvistettu ensimmäinen koronavirustartunta

Sisällissodan pahoin runtelemassa Jemenissä on vahvistettu ensimmäinen koronavirustartunta. Maan kansainvälisesti tunnustettu hallinto kertoi asiasta Twitterissä perjantaina.

Avustusjärjestöt ovat varoittaneet, että viruksen vaikutukset Jemenissä tulevat olemaan katastrofaaliset. Sisällissota on syössyt Jemenin yhteen maailman pahimmista humanitaarisista katastrofeista, ja maan terveydenhuoltojärjestelmä on raunioina.

Aiemmin tällä viikolla Saudi-Arabian johtama liittouma kertoi julistavansa Jemeniin kahden viikon tulitauon koronaviruksen uhan takia. Liittouma on taistellut Jemenin hallituksen rinnalla Iranin tukemia huthikapinallisia vastaan vuodesta 2015.

Huthit tyrmäsivät tulitaukoilmoituksen tuoreeltaan. Heidän mukaansa kyseessä on vain julkisuustemppu, jolla saudit yrittävät parantaa liittouman imagoa. Huthit ovat myös syyttäneet liittoumaa ilmaiskujen jatkamisesta tulitaukoilmoituksen jälkeen.

Noin 30 miljoonan asukkaan Jemen on arabimaista köyhin. On arvioitu, että 80 prosenttia maan väestöstä eli noin 24 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua tai suojelua.

Lähde myös AFP.