Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Holiday Club Saariselän lasten sisäleikkipuiston seiniä ja kattoa romahti perjantaina – rakennus on yhä romahtamisvaarassa

Holiday Club Saariselän kylpylähotellin seiniä ja osa kattoa romahti perjantaina Inarissa. Romahtaneessa osassa sijaitsee Angry Birds -sisäleikkipuisto.

Noin neljännes katosta sekä seinää kahdelta sivulta tuli alas perjantaina iltapäivällä, kertoo Lapin pelastuslaitos. Kukaan ei loukkaantunut, sillä puisto oli kiinni koronavirusepidemian vuoksi.

Pelastuslaitos eristi alueen romahtamisvaaran takia. Katolla oli vielä maanantaina runsaasti lunta, jota ei ollut saatu pudotettua.

– Yksinkertaista ja helppoa tapaa ei ole, koska katolle ei saa mennä eikä sen alapuolelle, kertoo Holiday Clubin kiinteistöjohtaja Pauli Puntala STT:lle.

Lumet pitäisi saada poistettua tai saada katto tuettua muulla tavalla, jotta lisävahingoilta vältyttäisiin, Puntala sanoo. Tarkat aineelliset vahingot eivät olleet vielä maanantaina selvillä.

Romahtamisesta kertoi aiemmin Yle.

Suurin osa puistosta on kunnossa

Palopäällikkö Jukka Harmanen Lapin pelastuslaitokselta arvioi, että leikkialue on vaurioitunut ainakin siltä osalta, jolta katto tuli alas. Sunnuntaina alkoi kuitenkin myräkkä, joka on voinut puhaltaa lunta sisään.

Puntalan mukaan suurin osa puistosta on kuitenkin kunnossa.

Onnettomuuden syystä ei ollut vielä maanantaina tarkkaa tietoa, mutta katon lumikuormalla on Harmasen mukaan osuutta asiaan.

– Paljon siellä on lunta ja totta kai se on lisännyt massaa tukirakenteisiin. Kun kantokyky ja kuorma eivät kohtaa, sitten käy näin.

Tukipilarien välit ovat Harmasen mukaan rakennuksessa pitkät.

Puntalallakaan ei ollut romahtamisen syystä tarkkaa käsitystä.

– Lunta on, ja rakenteita luonnollisesti tutkitaan, että onko niissä jotain poikkeuksellista.

Holiday Club on rakennuksessa vuokralla, ja omistaja on ulkomainen kiinteistösijoitusyhtiö, Puntala kertoo.

Romahduksen syyn selvittäminen jatkuu nyt Holiday Clubissa. Onnettomuustutkintakeskus ei aio tutkia romahdusta.