Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Holiday Club Saariselän lasten sisäleikkipuiston seiniä ja kattoa romahti perjantaina – rakennus on yhä romahtamisvaarassa

Matkailijoita Holiday Club Saariselän edessä Inarissa tammikuussa. Tarmo Lehtosalo / LEHTIKUVA

STT

Holiday Club Saariselän kylpylähotellin seiniä ja osa kattoa romahti perjantaina Inarissa. Romahtaneessa osassa sijaitsee Angry Birds -sisäleikkipuisto.

Noin neljännes katosta sekä seinää kahdelta sivulta tuli alas perjantaina iltapäivällä, kertoo Lapin pelastuslaitos. Kukaan ei loukkaantunut, sillä puisto oli kiinni koronavirusepidemian vuoksi.

Pelastuslaitos eristi alueen romahtamisvaaran takia. Katolla oli vielä maanantaina runsaasti lunta, jota ei ollut saatu pudotettua.

– Yksinkertaista ja helppoa tapaa ei ole, koska katolle ei saa mennä eikä sen alapuolelle, kertoo Holiday Clubin kiinteistöjohtaja Pauli Puntala STT:lle.

Lumet pitäisi saada poistettua tai saada katto tuettua muulla tavalla, jotta lisävahingoilta vältyttäisiin, Puntala sanoo. Tarkat aineelliset vahingot eivät olleet vielä maanantaina selvillä.

Romahtamisesta kertoi aiemmin Yle.

Suurin osa puistosta on kunnossa

Palopäällikkö Jukka Harmanen Lapin pelastuslaitokselta arvioi, että leikkialue on vaurioitunut ainakin siltä osalta, jolta katto tuli alas. Sunnuntaina alkoi kuitenkin myräkkä, joka on voinut puhaltaa lunta sisään.

Puntalan mukaan suurin osa puistosta on kuitenkin kunnossa.

Onnettomuuden syystä ei ollut vielä maanantaina tarkkaa tietoa, mutta katon lumikuormalla on Harmasen mukaan osuutta asiaan.

– Paljon siellä on lunta ja totta kai se on lisännyt massaa tukirakenteisiin. Kun kantokyky ja kuorma eivät kohtaa, sitten käy näin.

Tukipilarien välit ovat Harmasen mukaan rakennuksessa pitkät.

Puntalallakaan ei ollut romahtamisen syystä tarkkaa käsitystä.

– Lunta on, ja rakenteita luonnollisesti tutkitaan, että onko niissä jotain poikkeuksellista.

Holiday Club on rakennuksessa vuokralla, ja omistaja on ulkomainen kiinteistösijoitusyhtiö, Puntala kertoo.

Romahduksen syyn selvittäminen jatkuu nyt Holiday Clubissa. Onnettomuustutkintakeskus ei aio tutkia romahdusta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut