Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi varoittaa uudenlaisesta huijausyrityksestä, jossa sähköpostia näyttäisi lähettäneen poliisi

Poliisi muistuttaa jälleen, ettei se koskaan kysy ihmisten pankkitileihin liittyviä tietoja soittamalla tai sähköpostilla. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Poliisi varoittaa huijausyrityksestä, jossa ihmisten pankkitunnuksia on yritetty saada haltuun poliisin nimissä lähetetyllä sähköpostilla.

Itä-Suomen poliisin tietoon on tullut tapaus, jossa poliisina esiintynyt henkilö on pyytänyt sähköpostilla valokuvia postin omistajan pankin avainlukulistasta ja salasanasta. Sähköposti oli lähetetty osoitteesta verkkotutkinta.poliisi.fi. Kyseinen osoite ei kuulu poliisille.

Poliisin mukaan sähköposti oli suomenkielinen ja siinä kerrottiin, että asianosaisen tililtä oli yritetty siirtää huomattavia rahasummia ulkomaille. Tämän vuoksi sähköpostin lähettäjä väitti tarvitsevansa valokuvat pankin avainlukulistasta ja salasanasta. Sähköpostissa oli mukana asianosaisen oikeat henkilötiedot sekä tilinumero.

Poliisin mukaan sähköpostin saaja ei ollut lähettänyt kuvia. Itä-Suomen poliisin tiedossa ei toistaiseksi ole vastaavia tekoja.

Poliisi muistuttaa jälleen, ettei poliisi koskaan kysy kansalaisten pankkitileihin liittyviä tietoja soittamalla tai sähköpostilla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut