Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Skandaali Kanadassa: henkilökunta jätti vanhukset heitteille hoivakotiin, 31 ihmistä kuoli

Montrealissa sijaitsevassa hoivakodissa paljastunut vanhusten heitteillejättö on noussut skandaaliksi Kanadassa. Viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan tapauksesta, joka johti 31 vanhuksen kuolemaan muutaman viikon kuluessa. Ainakin viisi kuolemista on varmistettu koronaviruksen aiheuttamiksi.

Kun viranomaiset kutsuttiin Residence Herron -hoivakotiin, löydettiin sieltä kuivuneita ja ulosteissaan makaavia vanhuksia, jotka eivät olleet saaneet ruokaa tai juomaa moneen päivään. Kaksi ihmistä oli maannut sängyissään kuolleina päivien ajan. Noin 130:tä vanhusta hoitamassa oli vain kaksi sairaanhoitajaa, muut olivat paenneet koronavirustartunnan pelossa.

Vanhusten omaiset ovat kauhuissaan tapahtumista. He eivät ole itse päässeet tapaamaan läheisiään, koska vierailut vanhusten luona on koronaepidemian ajaksi kielletty.

Kanadalaisessa mediassa kerrottiin, että hoivakodin omistajalla on taustallaan tuomioita huumekaupasta, petoksista ja veronkierrosta.

Kanadassa on tilastoitu noin 1 300 covid-19-kuolemaa, joista puolet hoivakodeissa. Asiantuntijoiden mukaan hoivakotien ja vanhusten hoivan ongelmat ovat olleet tiedossa. Työ hoivakodeissa on raskasta ja huonosti palkattua.

– Olemme lyöneet vanhusten hoivaa laimin jo kauan, sanoi Quebecin provinssin entinen terveysministeri Rejean Hebert.

Arvio on, että Quebecin hoivakodeissa on noin 2 000 työntekijän vaje.

Pääministeri Justin Trudeau on lähettänyt 125 puolustusvoimien lääkäriä ja hoitajaa auttamaan Quebecin hoivakotien henkilökuntaa.