Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ensimmäiset adoptiot vahvistettu samaa sukupuolta olevien perheisiin

Avioliittolain uudistuksesta ensimmäisiin adoptioihin samaa sukupuolta olevien perheisiin kesti joitakin vuosia. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Ensimmäiset adoptiot samaa sukupuolta olevien parien perheisiin on vahvistettu tuomioistuimessa, kertoo Sateenkaariperheet ry.

Järjestön mukaan adoptioita on vahvistettu tähän mennessä ainakin kaksi, joista yksi naisparin ja yksi miesparin perheeseen. Molemmat ovat kotimaisia adoptioita ja molemmissa oli kyse vauvaikäisen lapsen adoptiosta Helsingissä.

Kolme vuotta sitten astui voimaan avioliittolain uudistus, joka mahdollistaa perheen ulkoisen adoption samaa sukupuolta oleville pareille. Ensimmäinen adoptio tapahtui vasta kahden ja puolen vuoden päästä siitä. Adoptioprosessiin kuuluva adoptioneuvonta, jossa selvitetään hakijoiden valmiuksia adoptioon, vie aikaa.

Adoptioneuvonnassa ja neuvontaan pääsyä odottamassa on järjestön mukaan useita samaa sukupuolta olevia pareja. Osa toivoo lasta kotimaisen, osa kansainvälisen adoption kautta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut