Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sosiaali- ja terveysministeriö tekee selvityksen tietokatkoksesta, jonka vuoksi Suomi jäi EU:n yhteishankintojen kyydistä

IS kertoi lauantaina, että Suomi ei ainoana EU-maana päässyt mukaan EU:n yhteisiin tarjouspyyntöihin suurista suojavarustehankinnoista myöhästymisen vuoksi. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Sosiaali- ja terveysministeriö on aloittanut selvityksen Suomen jäämisestä EU:n yhteisten suojavarustehankintojen ulkopuolelle. Asiasta kertoi maanantaina ministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila Ilta-Sanomille , ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) vahvisti asian illalla Ylen A-studiossa.

IS kertoi lauantaina, että Suomi ei ainoana EU-maana päässyt mukaan EU:n yhteisiin tarjouspyyntöihin suurista suojavarustehankinnoista myöhästymisen vuoksi. Myös Tekniikka & Talous oli uutisoinut Suomen poisjäännistä maaliskuussa.

IS:n mukaan ministeriössä kesti yli kuukauden ennen kuin ministeriö alkoi ripeästi valmistella liittymistä EU:n hankintamekanismiin.

"Tällaisia tietokatk oksia ei voi tapahtua"

Suomi liittyi hankintamekanismiin maaliskuun 27. päivänä viimeisenä EU-maana, mutta siinä vaiheessa ei enää päässyt mukaan EU:n neljään suureen suojavarustehankintaan.

Pekonen oli aiemmin tässä kuussa sanonut A-studiossa, että Suomi ehtii mukaan EU:n ensimmäisiin yhteishankintatilauksiin. Nyt selvityksessä tarkastellaan ministerin mukaan sitä, miten tietokatkos on tapahtunut.

– On selvä, että tällaisia tietokatkoksia ei voi tapahtua eikä tietenkään erityisesti tällaisessa kriisitilanteessa, jollaisessa nyt olemme, hän sanoi.

Maanantain A-studiossa Pekonen ei ottanut kantaa siihen, luottaako hän vielä ministeriön korkeisiin virkamiehiin, jotka ovat julkisuudessa kommentoineet tietokatkoksen vastuullisia. Pekonen sanoi kommentoivansa asiaa vasta, kun selvitys on valmis, jotta kaikkien osapuolten oikeusturva toteutuu.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut