Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maantieliikenne vilkastuu hiljalleen, koronarajoitukset vaikuttavat vielä paljon

Viranomaisohjeet vaikuttavat vielä laajasti suomalaisten liikkumiseen. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Tieliikenteen määrässä on näkyvissä ensimmäisiä vilkastumisen merkkejä, vaikka kokonaisuudessaan liikennemäärät ovat edelleen poikkeuksellisen alhaisia niin maalla, merellä kuin ilmassa, kertoo valtion liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland.

Viranomaisten koronaviruspandemian vuoksi antamat ohjeet vaikuttavat vielä laajasti suomalaisten liikkumiseen kaikissa liikennemuodoissa.

Esimerkiksi keskiviikkona tieliikennettä Uudellamaalla oli 24 prosenttia normaalia vähemmän. Vastaava luku tiistaina oli kuitenkin vielä 33 prosenttia.

Lentoliikenteessä Suomen ilmatilaa käyttävien ylilentojen määrä on ollut varovaisessa kasvussa Kiinasta Eurooppaan suuntaavien lentojen lisääntymisen takia.

Rautateillä kaukojunaliikenteen määrä oli 23 prosenttia alhaisempi kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Sen sijaan lähijunaliikenteen määrä on pysynyt lähes ennallaan.

Merellä matkustajaliikenne on käytännössä päättynyt. Satamien aluskäynnit rahtiliikenteessä ovat säilyneet tähän saakka lähes tavanomaisella tasolla.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut