Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ei ole kuollut, kertoo Etelä-Korea

Kim Jong-unin poissaolo isoisänsä, maan perustaja Kim Il-sungin syntymäpäivän juhlallisuuksista poiki runsaasti huhuja maan johtajan terveyden romahtamisesta. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on hengissä ja voi hyvin, kertoo Etelä-Korean presidentin turvallisuusneuvonantaja. Kimiä ei ole nähty julkisuudessa pitkään aikaan ja hänen on huhuttu jopa kuolleen.

– Hallintomme kanta on vankkumaton: Kim Jong-un on hengissä ja kunnossa, sanoi turvallisuusneuvonantaja Moon Chung-in uutiskanava CNN:n haastattelussa.

Moonin mukaan Kim on ollut Wonsanissa Pohjois-Korean itäosassa huhtikuun puolivälistä lähtien, mutta mitään epäilyttävää ei ole havaittu.

Jo aikaisemmin amerikkalainen ajatushautomo 38North kertoi satelliittikuviin perustuen, että Kimille kuuluva juna on nähty Wonsanissa.

Kimin terveydentilalla on spekuloitu useita vuosia. Eteläkorealaisen Pohjois-Koreaa seuraavan Daily NK -sivuston tietojen mukaan Kimille tehtiin sydänleikkaus 12. huhtikuuta.

Kimiä ei ole nähty julkisuudessa sen jälkeen kun hän johti politbyroon kokousta 11. huhtikuuta. Kimin poissaolo maan perustajan, Kimin isoisän Kim Il-sungin syntymäpäivän juhlallisuuksista aiemmin tässä kuussa poiki runsaasti huhuja hänen terveytensä romahtamisesta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut