Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kanada vahvisti yhden laivaston jäsenen kuolleen helikopteriturmassa Joonianmerellä, viisi kateissa

Naton operaatioon Välimerellä on osallistunut laivoja neljästä jäsenmaasta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yksi Kanadan laivastoon kuulunut henkilö on kuollut ja viisi on kateissa keskiviikkoiltana Joonianmerellä tapahtuneen sotilashelikopteriturman jäljiltä, vahvistivat maan pääministeri Justin Trudeau ja puolustusviranomaiset lehdistötilaisuudessa torstaina.

Aiemmin illalla kanadalainen Shane Cowbrough kertoi sosiaalisessa mediassa tyttärensä, aliluutnantti Abbigail Cowbroughin kuolleen turmassa. Puolustusvoimat vahvisti uhrin henkilöllisyyden.

Cyclone Sikorsky CH-148 -helikopteri oli palaamassa Fredericton-fregatille, kun kontakti menetettiin, kertoi puolustusvoimien komentaja, kenraali Jon Vance.

Kopteri putosi Kreikan rannikon läheisyyteen. Puolustusministeri Harjit Sajjanin mukaan turman syy on toistaiseksi tuntematon. Sajjan kertoi, että vedestä on löydetty automaattilähetin, ja ohjaamon äänitallennin ja lentotietojen tallennin on saatu pelastettua.

Kopterin jäänteitä on löydetty hyvin laajalta alueelta, jolla etsintään jatketaan.

Cyclone-kopterit lentokieltoon

Kopteri osallistui Välimerellä sotilasliitto Naton harjoitukseen, kun se katosi keskiviikkoiltana Joonianmerellä Kreikan ja Italian välisellä kansainvälisellä vesialueella. Harjoitukseen osallistui laivoja myös Kreikasta ja Turkista.

Onnettomuuden tutkinnan ajan kaikki Kanadan armeijan suhteellisen uudet Cyclone-helikopterit ovat väliaikaisesti lentokiellossa, jotta laajempi ongelma voidaan sulkea pois, puolustusvoimien komentaja Vance kertoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut