Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Japanilainen akvaario pelkää ruohoankeriaiden unohtavan ihmisten olemassaolon – toivoo kaloille videopuheluita

STT–AFP

Tokiolainen Sumidan akvaariokeskus toivoo ihmisten soittavan ruohoankeriailleen videopuheluita. Tokion Skytree-tornitalossa sijaitseva akvaario on ollut koronapandemian takia suljettuna maaliskuun alusta. Ruohoankeriaat ovat sinä aikana tottuneet olemaan omissa oloissaan.

– Akvaarion asukkaat eivät näe muita ihmisiä kuin hoitajansa ja ovat alkaneet unohtaa ihmisten olemassaolon, akvaario kertoo Twitterissä .

Poikkeustilanne näyttää vaikuttaneen erityisesti ruohoankeriaiden käytökseen. Arat kalat ovat alkaneet kaivautua hiekkaan piiloon joka kerran kun hoitajat kulkevat ohi, mikä vaikeuttaa niiden kunnon seuraamista. Sumidan akvaariossa elää noin 300 ankeriasta, jotka ovat normaalioloissa tottuneet ihmisten läsnäoloon.

– Pyydämme apuanne. Voisitteko näyttää kasvonne ruohoankeriaillemme kotoa käsin, akvaario pyytää viestissään.

Ankeriaiden akvaarion ympärille pystytetään viisi tablettia. Ankeriaiden ystäviä pyydetään näyttäytymään ja juttelemaan ja vilkuttamaan kaloille videopuheluiden kautta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut