Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trump: Olen iloinen, että Kim on kunnossa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo olevansa iloinen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ilmaantumisesta julkisuuteen.

Kim oli poikkeuksellisesti poissa julkisuudesta kolmen viikon ajan, mikä herätti spekulaatioita hänen terveydentilastaan. Perjantaina Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA kuitenkin kertoi Kimin osallistuneen lannoitetehtaan avajaisiin ja julkaisi johtajasta kuvia.

– Ainakin minä olen iloinen siitä että hän on palannut ja on kunnossa! Trump sanoi tviitissä .

Huhut Kimin terveydentilasta lähtivät liikkeelle, kun häntä ei nähty 15. huhtikuuta isoisänsä, Pohjois-Korean ensimmäisen johtajan Kim Il-sungin syntymän vuosijuhlissa. Myöhemmin Pohjois-Koreaa seuraavat tahot julkaisivat tietoja, joiden mukaan Kimille olisi tehty sydänleikkaus. Jotkin tiedot antoivat ymmärtää, että Kim olisi leikkauksen jäljiltä hengenvaarassa tai jopa kuollut.

Tämä taas synnytti spekulaatioita siitä, kuka nousisi Kimin seuraajaksi jos tämä kuolisi.

Pohjois-Korea on maailman sulkeutunein maa, joten virallisia tietoja Kimin poissaolon syystä ei ole saatu ja tuskin saadaankaan.

Trump sanoi jo muutama päivä sitten uskovansa Kimin olevan kunnossa ja antoi ymmärtää tietävänsä tilanteesta enemmän.

Trump on toistuvasti hehkuttanut hyvää suhdettaan Pohjois-Korean johtajan kanssa. Trump ja Kim tapasivat kolme kertaa vuosina 2018–2019 ja sopivat ydinaseriisunnasta Korean niemimaalla. Konkreettisia edistysaskeleita ei kuitenkaan ole nähty pitkään aikaan, ja neuvottelut Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean kanssa ovat olleet jäissä.