Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Oodi-kirjaston puukotuksen käsittely alkaa käräjäoikeudessa – syytetyt ovat poliisin mukaan pariskunta

Helsingin keskustakirjasto Oodin helmikuisen puukotuksen käsittely alkaa tänään käräjäoikeudessa. Poliisi kertoi aiemmin, että naisen ja miehen epäillään puukottaneen uhria ryöstääkseen tämän. Uhri sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja, jotka eivät kuitenkaan osoittautuneet hengenvaarallisiksi.

25-vuotiasta naista syytetään törkeästä ryöstöstä ja 44-vuotiasta miestä törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä. Poliisi on kertonut aiemmin, että törkeästä ryöstöstä epäillyt ovat pariskunta.

Puukotuksen uhriksi joutunutta alle kolmekymppistä miestä syytetään huumausainerikoksesta.

Epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä pääosin.

Wc:stä löytyi ruisku

Erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen ei syytteiden noston aikaan kommentoinut tarkemmin syytteiden sisältöä, mutta julkisuudessa olleet havainnot mahdollisesta huumekaupan yhteydessä tapahtuneesta ryöstöstä saavat vahvistusta rikosnimikkeistä.

Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara sanoi aiemmin Helsingin Sanomille, että pitää tapauksen liittymistä huumeisiin todennäköisenä. Wc-tiloista löytyi tapahtuneen jälkeen ruisku ja muovinen annostelukuppi.

Törkeästä ryöstöstä voidaan tuomita enintään kymmenen vuotta vankeutta. Vähimmäisrangaistus on kaksi vuotta. Tuomittu keskirangaistus on Helsingin yliopiston tutkimuksen mukaan 2–4 vuotta vankeutta ehdottomana. Tapon yrityksestä tuomitut rangaistukset vaihtelevat runsaasta kahdesta vuodesta noin viiteen vuoteen.