Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpin mukaan koronavirus on pahempi kuin Pearl Harbor tai syyskuun terrori-iskut

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jatkanut hyökkäystään Kiinaa vastaan koronaviruksen vuoksi. Trumpin mukaan koronapandemia on pahempi hyökkäys Yhdysvaltoja vastaan kuin Pearl Harborin tapahtumat toisen maailmansodan aikana tai syyskuun 11. päivän terrori-iskut vuonna 2001.

– Sitä ei olisi pitänyt tapahtua. Se olisi voitu pysäyttää lähtöpaikassaan. Se olisi voitu pysäyttää Kiinassa. Tämä todella on pahin hyökkäys koskaan: pahempi kuin World Trade Center, pahempi kuin Pearl Harbor, Trump vuodatti toimittajille.

Japanilaisten hyökkäys Pearl Harborin laivastotukikohtaan vuonna 1941 veti amerikkalaiset mukaan toiseen maailmansotaan. WTC-torneihin tehty terrori-isku puolestaan tappoi liki 3 000 ihmistä ja poiki yhä jatkuvan terrorismin vastaisen sodan.

Yhdysvalloissa taas yli 2 000 koronakuolemaa päivässä

Yhdysvalloissa on ollut jälleen kahdentuhannen koronakuoleman päivä. Virusta seuraavan Johns Hopkins -yliopiston mukaan koronavirukseen kuoli viimeisen vuorokauden aikana Yhdysvalloissa 2 073 ihmistä.

Covid-19-tautiin on kuollut yliopiston mukaan nyt yhteensä yli 73 000 ihmistä. Worldometer -tilastosivun mukaan kuolemia on Yhdysvalloissa kirjattu jo yli 74 700.

Yhdysvalloissa on vahvistettu yli 1,2 miljoonaa koronavirustartuntaa. Sekä kuolemien että tartuntojen määrässä Yhdysvallat on maailman selvä ykkönen.

Viimeisen viikon aikana Yhdysvaltain kuolinluvut ovat lähteneet lievään laskuun.