Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Haluatko olla mukana säästämässä miljoonia euroja, päästöjä ja puita? Luovu viranomaisen paperipostista, vinkkaa virasto

On sääli kaataa yhtään puuta turhaksi paperiksi, Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä sanoo tiedotteessa. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Paperisesta viranomaispostista luopuminen säästäisi vuosittain tonneittain hiilidioksidipäästöjä ja paperia sekä miljoonia euroja verovaroja. Digi- ja väestötietoviraston (DVV) mukaan paperista postia kulkee edestakaisin viranomaisten ja kansalaisten välillä miljoonien kilojen verran joka vuosi.

DVV muistuttaakin nyt suomalaisia Suomi.fi-sivuston Viestit-palvelusta, jonka kautta viestit kulkevat ilman paperitulosteita ja kuljetuksesta syntyviä päästöjä. Viraston mukaan yli 100 000 suomalaista on alkuvuoden aikana luopunut viranomaisten paperipostista kokonaan.

Suomi.fi-viestejä käyttävät esimerkiksi monet kunnat, Verohallinto ja TE-palvelut.

– Esimerkiksi pelkästään Verohallinnon lähettämästä paperipostista luopuminen vähentäisi vuosittain noin 1 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä ja 1,3 miljoonaa kiloa paperia ja säästäisi vielä noin 10 miljoonaa euroa verovaroja, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki Verohallinnosta kertoo tiedotteessa.

Myös Suomen luonnonsuojeluliitto kannattaa paperipostista luopumista.

– Suomi on metsien maa – mutta on sääli kaataa yhtään puuta turhaksi paperiksi, liiton puheenjohtaja Harri Hölttä sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut