Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäjällä taas uusi ennätys koronatartuntojen määrässä

Väkilukuun suhteutettuna Venäjällä on kuollut 11 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. AFP / LEHTIKUVA

STT

Venäjällä on todettu yli 11 200 uutta koronavirustartuntaa, mikä on jälleen uusi ennätys päivittäisten tartuntojen määrässä, kertoo Moscow Times.

Yhteensä Venäjällä on todettu yli 177 000 tartuntaa.

Vuorokauden aikana covid 19 -tautiin on kuollut Venäjällä 88 ihmistä. Yhteensä kuolleita on 1 625. Väkilukuun suhteutettuna Venäjällä on kuollut 11 ihmistä miljoonaa asukasta kohti, kertoo tilastosivusto Worldometer . Suomessa vastaava luku oli keskiviikkona 45.

Samalla kun raportoitujen virustartuntojen määrä on koko ajan noussut maassa, alhaiset kuolinluvut ovat herättäneet hämmästystä. Yhtenä syynä tähän pidetään tapaa, jolla kuolinsyy tilastoidaan.

– Jos joku kuolee sydänkohtaukseen, vaikka hänellä olisi koronavirus, kuolinsyyksi merkitään sydänkohtaus. Toisin sanoen kaikkia koronviruskuolemia ei sellaisiksi tilastoida, sanoi moskovalaistutkija Sergei Timonin.

Venäjällä kansanterveydestä vastaavan Rospotrebnadzor-viraston mukaan alhaiset kuolinluvut johtuvat ripeästi alkaneesta virustaistelusta.

– Venäjällä on tehty toiseksi eniten virustestejä maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen, yli 4,46 miljoonaa, virasto ylpeili.

Viraston mukaan laaja testaus on mahdollistanut sen, että kaikki lieväoireisetkin on saatu eristettyä nopeasti, mikä on estänyt taudin leviämisen riskiryhmiin.

Riskiryhmiä on myös eristetty tehokkaasti. Esimerkiksi Moskovassa kaikki yli 65-vuotiaat määrättiin jo maaliskuun puolivälissä pysymään täysin kotioloissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut