Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venezuela nosti terrorismisyytteet vallankaappausta yrittäneitä amerikkalaisia vastaan

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro pitää käsissään passeja, jotka kuuluvat kahdelle vallankaappausyrityksestä epäillylle amerikkalaiselle. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venezuela on nostanut terrorismi- ja salaliittosyytteet kahta amerikkalaista vastaan, jotka yrittivät vallankaappausta maassa viime viikonloppuna. Asiasta kertoi maan pääsyyttäjä Tarek William Saab perjantaina.

Miehiä uhkaa 25–30 vuoden vankeus.

Miehet kuuluivat 17 ihmisen joukkoon, jonka Venezuelan armeija otti kiinni varhain sunnuntaina. Venezuelan armeijan mukaan joukko oli tehnyt maihinnousun Venezuelaan aikomuksenaan syöstä vallasta Venezuelan presidentin Nicolas Maduron. Pähkähulluun vallankaappausoperaatioon osallistuneista miehistä kahdeksan tapettiin.

Maduro on syyttänyt operaatiosta Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia. Trump on kiistänyt syytökset ja kommentoi Fox Newsille perjantaina, että käyttäisi Venezuelaa vastaa miehitystä eikä pientä joukkoa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut