Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lintuharrastajien Tornien taisto on tänä keväänä Pihojen taisto

Birdlifen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu, vaan tarkoitus on löytää lähiluonto ja huomata, mitä kaikkea voi nähdä lähtemättä mihinkään. JARNO MELA / LEHTIKUVA

STT

Koronaepidemian takia lintuharrastajien perinteinen Tornien taisto on peruttu tältä keväältä. Sen sijasta tänään järjestetään leikkimielinen Pihojen taisto kello 5–13.

Tornien taiston tapaan tarkoitus on laskea, kuinka monta lajia omasta pihasta valitussa pisteessä havaitaan tapahtuman aikana. Valittu piste voi olla vaikkapa terassi tai parveke tai vapaasti valittu muu piste, jonka halkaisija on noin viisi metriä. Pihan ulkopuolella olevaa lintutornia tai muuta tornia ei saa käyttää havainnointipisteenä. Myöskään nauhureita, pillejä tai muita teknisiä houkuttimia ei saa käyttää.

Tulokset ilmoitetaan Birdlife Suomen nettisivuille avattavalla verkkolomakkeella tänään kello 16:een mennessä. Birdlifen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu, vaan tarkoitus on löytää lähiluonto ja huomata, mitä kaikkea voi nähdä lähtemättä mihinkään. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut