Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syövän immunoterapian tutkimushanke aloittaa toimintansa tässä kuussa

Suomessa alkaa tässä kuussa hanke, jossa kehitetään uudenlaisia ratkaisuja syövän immunoterapiahoitojen tehostamiseksi sekä tuetaan uusien hoitojen ottamista käyttöön terveydenhuollossa. Asiasta kertoo Helsingin yliopisto tiedotteessa.

Hanke kantaa nimeä Cancer IO, ja se aloittaa toimintansa Business Finlandin Yksilöllistetyn terveyden ohjelmassa. Hankkeen kokonaisbudjetti on 10 miljoonaa euroa, josta julkisen tutkimuksen osuus on noin viidennes.

Syövän immunoterapia eli immuno-onkologia (IO) on nopeasti muodostumassa syövänhoidossa uudeksi kivijalaksi perinteisten leikkaus- ja lääkehoitojen rinnalle.

Immunoterapialla ei pyritä tuhoamaan suoraan syöpäsolukkoa, vaan herättämään elimistön oma immuunipuolustus taistelemaan syöpää vastaan. Lupaavimmat tulokset immunoterapiassa liittyvät hoitovasteen pitkään kestoon. Syöpä voidaan saada kuriin pitkäksi aikaa, jopa pysyvästi.

Tavoitteena edistää syöpäpotilaiden hoidon yksilöllistämistä

Cancer IO -ohjelma tukee alan kotimaista huippututkimusta ja innovaatiotoimintaa edistämällä yksilöllistä syöpäpotilaiden hoitoa.

Helsingin yliopiston koordinoima hanke yhdistää suomalaisia immunoterapia-alan hankkeita, jotka toteutetaan Helsingin yliopistossa ja Turun yliopistossa, yhdessä keskussairaalassa ja kahdeksassa suomalaisessa yrityksessä. Mukana on myös useita potilasjärjestöjä ja yhdeksän suurinta immunoterapiaan investoivaa lääkeyritystä.