Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EK vaatii toimia nopean elpymisen mahdollistamiseksi

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Lundmark vetoaa, että maan hallituksen on tehtävä kaikki toimet nopean toipumisen mahdollistamiseksi.

– Suomessa voidaan itse vaikuttaa siihen, toipuuko maa kriisistä nopeasti vai onko edessä uusi tautiaalto ja hidas palautuminen. Ero näiden skenaarioiden välillä on valtava, Lundmark sanoo tiedotteessa.

EK arvioi, että nopeassa toipumisessa bruttokansantuote supistuisi tänä vuonna viisi prosenttia. Hidas palautuminen tietäisi 13 prosentin pudotusta.

Euroina ero nopean ja hitaan vaihtoehdon välillä tarkoittaa tänä ja ensi vuonna yhteensä 41 miljardia euroa pienempää bruttokansantuotetta.

Kaksi viikkoa sitten julkistetun EK:n raportin mukaan talouden nopea palautuminen vaatii suojavälineiden riittävää saatavuutta ja käyttöä, valmiutta lisätä koronatestausta voimakkaasti ja jäljittämisen merkittävää tehostamista.

Tämän lisäksi tarvitaan turvallisia toimintatapoja talouden avaamiseksi. Niitä ovat turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen.

– Näiden toimien onnistuminen on varmistettava viipymättä, sillä epäonnistumisesta maksettava hinta on kestämättömän korkea, Lundmark vaatii.