Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valtio ei enää korvaa taksimatkoja lentoasemalta kotikaranteeniin

Aikaisemmin Suomeen palanneita matkustajia on kehotettu välttämään julkista liikennettä matkallaan karanteeniin. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Valtio ei enää korvaa Suomeen ulkomailta palaavien taksimatkoja lentokentältä kotikaranteeniin, kertoo Finavia tiedotteessaan .

Aikaisemmin Suomeen palanneita matkustajia on kehotettu välttämään julkista liikennettä matkallaan karanteeniin. Valtio maksoi kyydin, jos sitä ei itse pystynyt järjestämään.

Finavian mukaan syynä ilmaiskyytien loppumiseen on valtioneuvoston ilmoitus, että valtion kustantamat taksikyydit ovat loppuneet torstaista lukien.

– Tällaisen ilmoituksen tosiaan saimme, ja päivitimme sen heti tuonne verkkosivuillemme. Emme ole halunneet poistaa itse tiedotetta kyytien maksamisesta, koska sitä kautta matkustajat löytävät helposti uudenkin tiedon, vahvisti Finavian viestinnän asiantuntija Pinja Kallis STT:lle.

Kallisin mukaan terveydenhuollon henkilökunta ei myöskään enää kerää saapuvilta matkustajilta oirekyselyitä, mutta lentoasemalle saapuville matkustajille jaetaan edelleen kirjalliset ohjeet toimimisesta korona-aikana.

Asiasta kertoi ensin Yle .

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut