Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moni nuori hurjasteli ajokorttinsa kuivumaan – kilvanajossa liki 190 kilometrin tuntivauhtia kuudenkympin alueella

Poliisilaitokset eri puolilta maata kertovat rajuista ylinopeuksista viikonlopun aikana. Varsinkin useat nuoret kuljettajat ovat menettäneet ajo-oikeutensa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäiltynä.

Esimerkiksi Hämeen poliisi kertoo, että lähellä Riihimäen keskustaa kaksi nuorta miestä ajoivat kilpaa 187 ja 136 kilometrin tuntivauhtia. kuudenkympin alueella. Toisaalla Riihimäen keskustassa nuori nainen ajoi 104 kilometriä tunnissa alueella, jossa nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Lisäksi Hämeen poliisi kertoo kahdesta muusta nuoren kuljettajan ylinopeudesta. Kaikkia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hämeen tilannekeskuksesta kerrotaan, että tapausten määrissä näkynee kevään saapuminen, mutta tapauksia oli silti kerralla poikkeuksellisen paljon.

– Kyllä keväällä, kun kelit paranee ja aurinko vähän näyttäytyy, vauhditkin nousevat, tilannekeskuksesta sanotaan STT:lle.

– Malttia liikenteeseen ja järki päähän. Ei siihen oikein muuta osaa sanoa, poliisi lähettää terveisiä.

Moottoritiellä yli kahtasataa ajanut kiistää kilpa-ajon

Nuorten suurista ylinopeuksista kertoo myös Lapin poliisi Tornion alueella. Poliisin mukaan kolme nuorta kuljettajaa ajoi lauantai-iltana ylinopeuksia, jotka olivat lähes 50 km/h yli alueen sallitun nopeuden. Kaikki kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lapin poliisi vetoaa nuorten vastuuseen niin heidän kyydissään kulkevien kuin muiden tiellä liikkujien osalta. Poliisin mukaan yhdellä ajokiellon saaneella nuorella ajokortti oli ehtinyt vanheta vasta runsaan viikon inssin jälkeen.

– Kokematon kuljettaja ja auto täynnä väkeä yhdistettynä kovaan ylinopeuteen on erittäin huono yhdistelmä, poliisi huomauttaa tiedotteessa.

Lounais-Suomessa poliisipartio mittasi moottoritiellä Halikossa kahdelle nuorelle miehelle 220 ja 175 kilometrin tuntilukemat. Kuljettajat kiistivät kilpa-ajon, mutta heidät määrättiin yhtä kaikki väliaikaiseen ajokieltoon. Poliisin mukaan tie oli tapahtuma-aikaan kostea. Molempia kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pohjanmaalla keväällä ilmi paljon ylinopeuksia

Myös Pohjanmaalla Vaasan seudulla on poliisin mukaan ajettu rajuja ylinopeuksia viikonlopun aikana. Esimerkiksi lauantaiyönä poliisi tapasi moottoritieltä kilpa-ajosta kaksi kuljettajaa, joiden nopeuksiksi mitattiin 194 ja 180 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus alueella oli 120 kilometriä tunnissa.

Perjantaiyönä poliisi kohtasi niin ikään kilpaa ajaneen kuljettajakaksikon, joista yksi ajoi 178 kilometriä tunnissa ja toinen 173 kilometriä tunnissa. Alueen nopeusrajoitus oli 100 kilometriä tunnissa.

Samana yönä poliisin tutkaan jäi myös alle 18-vuotias poikkeuslupakortin haltija, jonka kuljettaman auton nopeudeksi mitattiin 144 kilometriä tunnissa. Alueella oli satasen rajoitus.

Pohjanmaan poliisi kertoi sunnuntaiaamun tiedotteessa myös kolmesta muusta ylinopeustapauksesta. Poliisi kertoo tutkivansa tekoja liikenneturvallisuuden vaarantamisina, vakavina piittaamattomuuksina tai törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. Kuljettajat on määrätty väliaikaisiin ajokieltoihin.

Kevään aikana alueella on poliisin mukaan tullut ilmi suuri määrä ylinopeustapauksia, joissa kyse on ollut suurista nopeuksista.

– Teoissa käytetyillä nopeuksilla ajoneuvojen kuljettajat eivät vaaranna pelkästään omaa tai kyydissä olevan henkilön henkeä ja terveyttä, vaan he vaarantavat myös kaikkien muiden liikenteessä liikkuvien turvallisuuden, poliisi muistuttaa.