Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasiliassa jälleen yli tuhat uutta koronaviruskuolemaa

Latinalaisen Amerikan suurin maa Brasilia kertoi jälleen tiistaina yli tuhannesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta.

Maasta on viime päivinä raportoitu maailman synkimpiä päivittäisiä kuolinlukuja. Aiemmin päivän synkimmät luvut tulivat pitkään Yhdysvalloista, jossa viime päivien kuolinluvut ovat nyt painuneet 700:n tuntumaan tai sen alle.

Viruksen leviäminen näyttää kiihtyneen Brasiliassa parin viime viikon aikana. Reilun viikon aikana maa on kertonut useita kertoja yli tuhannesta päivittäisestä kuolemasta. Noin 210 miljoonan asukkaan Brasiliassa on raportoitu yhteensä yli 24 500 virukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo esimerkiksi maailman koronavirustilannetta seuraava Johns Hopkins -yliopisto.

Tartuntoja Brasiliassa on todettu yli 391 000, mikä on toiseksi eniten maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen. Asiantuntijoiden mukaan läheskään kaikki tapaukset eivät kuitenkaan tule tietoon testauksen puutteiden takia.

Presidentin linja vaikeuttaa tilannetta

Brasilian tilannetta pahentaa poliittisen johdon erimielisyys epidemian torjuntatoimista. Oikeistopresidentti Jair Bolsonaro on jo pitkään moittinut osavaltioiden johtajien eristys- ja sulkumääräyksiä, joilla pyritään viruksen leviämisen hillintään. Bolsonaron mukaan toimenpiteistä johtuva talouskriisi on maalle virusta vahingollisempi.

Kansainväliset terveysviranomaiset kertoivat tiistaina olevansa huolissaan merkeistä, joiden mukaan koronaviruksen leviäminen jatkaa edelleen kiihtymistään Brasilian lisäksi myös Perussa ja Chilessä.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Brasiliassa on miljoonaa asukasta kohden todettu tähän mennessä noin 1 860 koronavirustartuntaa ja 116 virukseen liittyvää kuolemaa.

Yhdysvalloissa vastaavat luvut ovat 5 215 tartuntaa ja 304 kuolemaa. Yhteensä tartuntoja on maassa todettu Johns Hopkins -yliopiston mukaan yli 1,68 miljoonaa ja viruksen liittyvä kuolemia lähes 99 000.

Worldometerin tilastoimat luvut poikkeavat jonkin verran esimerkiksi Johns Hopkinsin luvuista.

Suomen suhdeluvut olivat keskiviikkoaamuna 1 196 tartuntaa ja 56 kuolemaa miljoonaa asukasta kohden.