Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Floridassa avattiin rannat ja ravintolat kuukausien tauon jälkeen – sitten alkoikin tolkuton sade

Yhdysvalloissa Floridassa on avattu rannat ja ravintolat kahden kuukauden koronarajoitusten jälkeen, mutta asukkaat osavaltion eteläosassa eivät ole siitä päässeet pahemmin nauttimaan. Kolme päivää putkeen jatkuneet sateet aiheuttivat tiistaina isoja tulvia Miamissa ja muissa rannikkokaupungeissa.

Floridassa asukkaita on varoitettu sunnuntaista lähtien rajuista myrskyistä, tornadoista ja äkkitulvista.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu kuvia autoista, jotka ovat uponneet veteen ikkunoitaan myöten sekä ihmisistä, jotka melovat Miamin kaduilla. Jotkut ihmiset ovat kuvissa jopa surffanneet kaduilla laudoilla, joita on hinattu köydellä maastoauton perässä.

– Tämä on eeppistä. Ei ole koskaan satanut näin paljon kolmena peräkkäisenä päivänä sen kahdeksan vuoden aikana, kun olen täällä asunut, Miamin yliopiston ilmatieteen asiantuntija Brian McNoldy tviittasi .

Tiistai-iltaan mennessä alueella ei ollut kuitenkaan tiedossa merkittäviä vahinkoja.

Samaan aikaan myös Koillis-Floridassa on esiintynyt myrskyjä, jotka Yhdysvaltojen kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan voivat kehittyä trooppiseksi pyörremyrskyksi 30 prosentin todennäköisyydellä.

Hirmumyrskykausi alkaa Atlantilla virallisesti 1. kesäkuuta, mutta tänä vuonna sitä aikaisti trooppinen myrsky Arthur, joka muodostui kaksi viikkoa sitten Atlantin valtamerellä.