Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvalloissa jättiyllätys: 2,5 miljoonaa uutta työpaikkaa toukokuussa

Ekonomistit olivat ennakoineet, että työpaikkoja olisi koronakriisin myötä kadonnut yli kahdeksan miljoonaa ja että työttömyysprosentti nousisi yli 20 prosenttiin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen työttömyys laski toukokuussa, mikä tuli suurena yllätyksenä markkinoille. Työministeriön mukaan maahan syntyi 2,5 miljoonaa uutta työpaikkaa ja työttömyys laski 13,3 prosenttiin. Huhtikuussa työttömyys oli noussut tilastohistorian ennätykseen, 14,7 prosenttiin.

Ekonomistit olivat ennakoineet, että työpaikkoja olisi koronakriisin myötä kadonnut yli kahdeksanmiljoonaa ja että työttömyysprosentti nousisi yli 20 prosenttiin.

Työministeriön mukaan työpaikkoja alkoi syntyä, koska koronan takia maalis- ja huhtikuussa määrättyjä rajoituksia alettiin purkaa. Ministeriö huomautti, että todellinen työttömyysprosentti on kuitenkin todennäköisesti kolme prosenttiyksikköä korkeampi, koska kaikki työntekijät eivät ole ilmoittaneet tilannettaan oikein.

Uusia työpaikkoja syntyi vapaa-ajan palveluissa, hotelleissa ja ravintoloissa, rakentamisessa, vähittäiskaupassa sekä koulutuksessa ja terveyspalveluissa.

Väliaikaisesti lomautettujen työntekijöiden määrä laski 2,7 miljoonalla ja oli 15,3 miljoonaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut