Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keskisuomalainen: Hornetien lisävuodet jopa tuplasti luultua kalliimpia

Aiemmin esitetty arvio oli, että Hornetien elinkaaren jatkamisen hintalappu olisi 1,2 miljardia euroa. Nyt arvio on Jokisen mukaan jopa 2,4 miljardia. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Hornet-monitoimihävittäjien toimintavuosien jatkamisesta on tulossa jopa tuplasti kalliimpaa kuin vielä vuonna 2014 arvioitiin, vahvistaa Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Pasi Jokinen Keskisuomalaiselle .

Aiemmin esitetty arvio oli, että Hornetien elinkaaren jatkamisen hintalappu olisi 1,2 miljardia euroa. Nyt arvio on Jokisen mukaan jopa 2,4 miljardia.

– Uusimmat laskelmat ovat vielä turvaluokiteltuja. Sen voin kuitenkin todeta, että elinkaaren jatkaminen enintään viidellä vuodella maksaisi jopa tuplasti sen 1,2 miljardia, joka summa syntyi kuusi vuotta sitten sen hetkisillä tiedoilla, Jokinen kertoo lehdelle.

Laskelman mukaan hintaa kasvattaa se, että elinkaaripäivitysten lisäksi Horneteihin olisi lisävuosien takia hankittava uusia ilmataisteluaseita. Hintaa kasvattavat myös yleiset indeksikorotukset sekä koneiden ylläpitokustannukset.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut