Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ranskan talous pakittaa 10 prosenttia – Saksassa vienti romahti

Työttömyys nousee keskuspankin ennusteen mukaan Ranskassa ylimmillään 11,5 prosenttiin ensi vuoden puolivälissä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan keskuspankki ennustaa, että maan talous supistuu noin 10 prosenttia tänä vuonna koronakriisin seurauksena. Paluu koronaa edeltäneelle tasolle tulee vasta vuoden 2022 puolivälissä, keskuspankki arvioi.

Elpymisen odotetaan alkavan kesän loppua kohti, ja ensi vuonna talouden odotetaan kasvavan seitsemän prosenttia. Vuoden 2022 kasvutahti on neljä prosenttia. Työttömyys nousee keskuspankin ennusteen mukaan ylimmillään 11,5 prosenttiin ensi vuoden puolivälissä.

Korona painaa myös Saksan taloutta. Maan tilastovirasto Destatis ilmoitti, että vienti laski huhtikuussa 24 prosenttia verrattuna maaliskuuhun. Viime vuoden huhtikuuhun verrattuna pudotus oli yli 31 prosenttia. Lasku oli syvin sitten vuoden 1950, jolloin kauppatilastoja alettiin kerätä.

Saksan perinteisesti mittava kauppataseen ylijäämä vajosi 3,2 miljardiin euroon. Viime vuoden huhtikuussa se oli 17,8 miljardia. Lukema oli alin sitten vuoden 2000 joulukuun.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut