Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Brasilia jatkaa sittenkin koronavirustilastojen julkistamista

Brasiliaa syytettiin yrityksistä peitellä maata koettelevan koronakriisin laajuutta, kun presidentti Jair Bolsonaron hallitus päätti perjantaina lopettaa kuolinlukujen julkaisemisen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Brasilian hallinto on päättänyt jatkaa koronavirukseen liittyvien kuolintilastojen julkaisua.

Brasiliaa syytettiin yrityksistä peitellä maata koettelevan koronakriisin laajuutta, kun presidentti Jair Bolsonaron hallitus päätti perjantaina lopettaa kuolinlukujen julkaisemisen. Sen sijaan hallitus vakuutti kertovansa tuoreimmat luvut päivittäisissä katsauksissaan.

Muun muassa BBC uutisoi hallinnon tuolloisen ilmoituksen jälkeen, että maan terveysministeriö oli poistanut kuukausien koronatiedot sivuiltaan.

Maan terveysministeriö ei vastannut uutistoimisto AFP:n kommenttipyyntöön. Uutistoimisto olisi halunnut tietää, miksi maa päättikin palata aikaisempaan järjestelmään.

Korona jyllää Latinalai sessa Amerikassa

Brasiliassa on vahvistettu toiseksi eniten koronavirustartuntoja koko maailmassa, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta . Sairastuneita on noin 740 000. Virukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu seurannan mukaan yli 38 000. Tilastosivusto Worldometerin mukaan maassa on raportoitu hieman yli 180 kuolemaa miljoonaa asukasta kohden. Vastaava luku Suomessa on hieman alle 60.

Brasilian testauskapasiteetin takia asiantuntijat ovat sitä mieltä, että todelliset tartuntamäärät ovat maassa todennäköisesti raportoitua korkeammat.

Koronavirus leviää tällä hetkellä voimalla Latinalaisessa Amerikassa. Esimerkiksi Perun terveysministeri kertoi tiistaina paikallista aikaa, että maassa on tilastoitu nyt yli 200 000 koronavirustartuntaa. Perussa on todettu koronavirustartuntoja toiseksi eniten Latinalaisessa Amerikassa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut