Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Moottori: Traficom lopettaa mobiiliajokortin kehittämisen

Mobiiliajokortin sisältävä Autoilija-sovellus julkaistiin testikäyttöön ensimmäistä kertaa joulukuussa 2017. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lopettaa mobiiliajokortin sisältävän Autoilija-sovelluksen kehittämisen, kertoo aikakauslehti Moottori . Päätöksen taustalla on viraston koronavirusepidemian aikana heikentynyt taloustilanne.

– Koronaviruksesta aiheutuvien vaikutusten vuoksi olemme arvioineet taloudellista tilannettamme emmekä tällä hetkellä pysty kehittämään tätä sovellusta, Traficomin ylijohtaja Olli Lindroos perustelee päätöstä lehdelle.

Autoilija-sovellus julkaistiin testikäyttöön ensimmäistä kertaa joulukuussa 2017. Toukokuussa 2019 sovelluksesta avattiin rajattu beta-versio ja sillä oli noin 40 000 käyttäjää. Sovelluksen beta poistettiin käytöstä helmikuussa 2020, mutta uuden version kehittämistä jatkettiin kesäkuuhun asti.

Lindroosin mukaan Autoilija-sovellus on katsottu sellaiseksi, jonka kehittämistä ei ole pakko jatkaa nyt. Ei kuitenkaan ole poissuljettua, että sovelluksen kehittämistä jatkettaisiin myöhemmin.

– Voimme hyödyntää jo tehtyä työtä, kun sovelluksen kehittäminen katsotaan taas mahdolliseksi. Mitään aikataulua projektin mahdolliselle jatkamiselle emme kuitenkaan pysty tässä taloustilanteessa antamaan, Lindroos sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriön tammikuussa 2019 julkaiseman tiedotteen mukaan mobiiliajokortti olisi mobiililaitteeseen ladattava vapaaehtoinen ja maksuton lisäpalvelu perinteisen ajokortin rinnalla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut