Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen elokuvasäätiö saa viiden miljoonan euron lisärahoituksen

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Suomen elokuvasäätiölle viiden miljoonan euron lisärahoituksen. Rahoitus on tarkoitettu kotimaisten elokuvien ja draamasarjojen tuotantotukiin.

Lisärahoituksen tavoitteena on elvyttää koronapandemiasta kärsinyttä alaa tukemalla alan ammattilaisten työllistymistä. Sen lisäksi rahoituksella halutaan vahvistaa laadukkaan kotimaisen tuotannon elinvoimaisuutta ja asemaa markkinoilla sekä edistää kotimaisen elokuva- ja draamasarjatuotannon kansainvälistä kilpailukykyä.

– Tämä maan hallituksen kädenojennus audiovisuaaliselle alalle on hyvin merkittävä. Viisi miljoonaa on noin neljännes normaalivuoden tuotantotukivaroistamme, Suomen elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen iloitsee tiedotteessa.

Rahoituksella aiotaan tukea uusia elokuva- ja draamasarjatuotantoja.

– Uskon, että opetus- ja kulttuuriministeriön vahva tuki alaamme kohtaan antaa koko alalle tulevaisuudenuskoa ja uutta energiaa toimia kotimaisen elokuva- ja sarjatuotannon parhaaksi, Saarinen sanoo.

Rahoitukselle ei järjestetä erillistä hakua, vaan varat jaetaan elokuvasäätiön normaalien tukiprosessien kautta.