Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nainen pahoinpiteli miehen "silmittömästi" ja yritti perua ambulanssin tulon – tuomio murhasta

STT

Viime vuoden heinäkuussa Turussa tehty henkirikos oli käräjäoikeuden mukaan murha. Kuusikymppinen nainen pahoinpiteli miestä muun muassa lihanuijalla ja vasaralla. Oikeuden mukaan väkivalta oli silmitöntä ja pitkäkestoista ja osoitti sitkeää surmaamispyrkimystä.

– Väkivallan käytön jälkeen vastaaja on poistunut asunnosta jättäen vielä elossa olleen erittäin vakavasti vammautuneen uhrin yksin asunnolle huomattavan pitkäksi ajaksi tälle apua hankkimatta, tuomiossa sanotaan.

Todistajana kuullun poliisin mukaan nainen pyrki estämään uhrin avunsaannin.

– (Hän) on soittanut hätäkeskukseen peruuttaakseen avunpyynnön ja edelleen piilotellut asunnon ulkopuolella paikalle saapuneita viranomaisia. Vastaajan menettely on ollut omiaan aiheuttamaan uhrille huomattavassa määrin tuskaa ja pitkittynyttä kärsimystä, oikeus toteaa.

Nainen kiisti, että hänen tarkoituksensa olisi ollut tappaa mies. Hän katsoi syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että teko oli murha, ja tuomitsi Anita Riitta Sisko Ylitalon, 58, elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Ylitalo oli oikeudenkäynnin aikana mielentilatutkimuksessa. Hänen katsottiin olleen teon aikaan syyntakeinen eli ymmärtäneen tekonsa seurauksen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut