Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat pitää korkonsa alhaalla todennäköisesti seuraavat pari vuotta

Yhdysvaltain keskuspankki Fed pitää ohjauskorkonsa todennäköisesti lähellä nollaa vuoden 2022 loppuun asti, ennustavat keskuspankin asiantuntijat Financial Timesin mukaan.

Tiedonannossaan Fedin markkinakomitea sanoo, että se on sitoutunut käyttämään kaikkia keinoja Yhdysvaltojen talouden tukemisessa vaikeina aikoina ja pitää ohjauskorot lähellä nollaa kunnes on varmaa, että talous on selvinnyt viimeaikaisista tapahtumista.

Yhdysvaltain keskuspankki on maaliskuun alusta alkaen ottanut käyttöön koronapandemian takia poikkeustoimia, joilla se on yrittänyt rauhoittaa sijoittajia ja suojella taloutta.

Ohjauskoron laskun lisäksi keskuspankki on muun muassa antanut hätälainoja yrityksille ja muille tahoille. Yhteensä se on pumpannut markkinoille biljoonia dollareita.

Yhdysvaltojen kongressi on puolestaan tähän mennessä hyväksynyt jo lähes kolmen biljoonan dollarin arvosta elvytyspaketteja.

Fed luottaa myös siihen, että Yhdysvaltojen kongressi ja Valkoinen talo jatkavat finanssipolitiikallaan Yhdysvaltojen talouden tukemista.

Fed ennustaa, että Yhdysvaltojen talous supistuu tänä vuonna 6,5 prosenttia ja työttömyys on noin 9,3 prosenttia.

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Jerome Powellin mukaan työttömyysasteen lasku oli myönteinen yllätys, mutta vihjaili että on liian aikaista sanoa, että elpyminen tulee olemaan odotettua vahvempaa.