Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvallat pitää korkonsa alhaalla todennäköisesti seuraavat pari vuotta

Yhdysvaltain keskuspankki aikoo pitää ohjauskorot lähellä nollaa kunnes on varmaa, että maan talous on selvinnyt viimeaikaisista tapahtumista. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltain keskuspankki Fed pitää ohjauskorkonsa todennäköisesti lähellä nollaa vuoden 2022 loppuun asti, ennustavat keskuspankin asiantuntijat Financial Timesin mukaan.

Tiedonannossaan Fedin markkinakomitea sanoo, että se on sitoutunut käyttämään kaikkia keinoja Yhdysvaltojen talouden tukemisessa vaikeina aikoina ja pitää ohjauskorot lähellä nollaa kunnes on varmaa, että talous on selvinnyt viimeaikaisista tapahtumista.

Yhdysvaltain keskuspankki on maaliskuun alusta alkaen ottanut käyttöön koronapandemian takia poikkeustoimia, joilla se on yrittänyt rauhoittaa sijoittajia ja suojella taloutta.

Ohjauskoron laskun lisäksi keskuspankki on muun muassa antanut hätälainoja yrityksille ja muille tahoille. Yhteensä se on pumpannut markkinoille biljoonia dollareita.

Yhdysvaltojen kongressi on puolestaan tähän mennessä hyväksynyt jo lähes kolmen biljoonan dollarin arvosta elvytyspaketteja.

Fed luottaa myös siihen, että Yhdysvaltojen kongressi ja Valkoinen talo jatkavat finanssipolitiikallaan Yhdysvaltojen talouden tukemista.

Fed ennustaa, että Yhdysvaltojen talous supistuu tänä vuonna 6,5 prosenttia ja työttömyys on noin 9,3 prosenttia.

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Jerome Powellin mukaan työttömyysasteen lasku oli myönteinen yllätys, mutta vihjaili että on liian aikaista sanoa, että elpyminen tulee olemaan odotettua vahvempaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut