Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sibelius-viulukilpailu lykkäytyy kevääseen 2022

Edellinen Sibelius-viulukilpailu järjestettiin vuonna 2015, ja sen voitti yhdysvaltalainen Christel Lee. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu siirretään kevääseen 2022. Järjestyksessä 12. Sibelius-viulukilpailu oli määrä järjestää tämän vuoden lopulla, mutta tapahtumaa lykätään koronapandemian vuoksi.

Taideyliopisto toteaa, että siirtopäätöksen syy on pandemian tuoma maailmanlaajuinen epävarmuus kokoontumiseen ja matkustamiseen liittyvistä rajoituksista.

Sibelius-viulukilpailu siirtyy pidettäväksi ajalle 18.–29. toukokuuta 2022. Kilpailu järjestetään Helsingissä Sibelius-Akatemian konserttisalissa ja Musiikkitalossa.

Jotta viulukisan siirto olisi oikeudenmukainen ja tasapuolinen, muutetaan kevään 2022 mittelön osalta ikärajaa siten, että kilpailijat voivat olla vuonna 1990 tai sen jälkeen syntyneitä.

Viulukilpailun tämän kerran siirto ei vaikuta tapahtuman myöhempään järjestysaikatauluun. Kevään 2022 jälkeen seuraava kilpailu pidetään loppuvuodesta 2025.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut