Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seattlen pormestari kehotti väliintulolla uhannutta Trumpia painumaan takaisin bunkkeriinsa

Seattlen pormestari Jenny Durkan neuvoi Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia "painumaan takaisin bunkkeriinsa" sen jälkeen kun presidentti oli kehottanut kaupungin viranomaisia ottamaan nopeasti haltuunsa osan Seattlen keskustasta, jota mielenosoittajat ovat pitäneet hallussaan jo viikon.

– Ottakaa kaupunkinne takaisin nyt. Jos te ette sitä tee, minä teen, Trump uhkasi Durkania ja Washingtonin osavaltion kuvernööriä Jay Insleetä Twitterissä.

– Tämä ei ole peliä. Nämä kamalat anarkistit on pysäytettävä välittömästi. Toimikaa nopeasti, presidentti jatkoi.

Myös Insleen vastaus oli jäätävä.

– Miehen, joka on täysin kyvytön johtamaan, pitäisi pysyä erossa Washingtonin osavaltion asioista. Lopeta tviittaaminen, Inslee kirjoitti.

Mielenosoittajat ovat nimenneet muutamasta kadunpätkästä ja puistosta koostuvan alueen Capitol Hillin autonomiseksi vyöhykkeeksi (CHAZ).

"Täällä on helvetin rauhallista"

Mielenosoittajien hallitsemalla alueella oli torstaina rauhallista. Tarjolla oli paikallisten ravintoloiden lahjoittamaa ruokaa, hedelmiä ja vesipulloja kaikille halukkaille.

– Täällä on helvetin rauhallista, kiteytti Jahtia B -nimeä käyttänyt mielenosoittaja uutistoimisto AFP:lle. Hän ei ymmärtänyt lainkaan Trumpin kehotusta kaupungin valtaamisesta takaisin.

– Tämä on meidän kaupunkimme. Minä olen syntynyt ja kasvanut tässä kaupungissa. Annetaan se ihmisille: heille jotka elävät Seattlessa ja ovat viihtyneet täällä, hän jatkoi.

Mielenosoittajat ja poliisit ovat käyneet neuvotteluja alueen palauttamisesta viranomaisten hallintaan, mutta ne eivät ole edistyneet. Alueen rajalla ollut poliisiasema on suljettu.

Ympäri Yhdysvaltoja ja sieltä muuhun maailmaan levinneet mielenosoitukset saivat alkunsa, kun mustaihoinen George Floyd sai surmansa pidätystilanteessa Minneapolisissa vajaa kolme viikkoa sitten. Valkoihoinen poliisi painoi häntä polvella niskasta liki yhdeksän minuutin ajan.