Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Mies murhasi toisen miehen kirveellä Espoon Matinkylässä – oli syyntakeeton, joten määrättiin vankilan sijaan hoitoon

STT

Espoon Matinkylässä toisen miehen väkivaltaisesti tappanut parikymppinen mies oli teon tehdessään syyntakeeton, eli ei ymmärtänyt tekonsa seurauksia. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan mies löi uhria täysin yllättäen kirveellä takaraivoon ja jatkoi lyömistä useita kertoja. Lisäksi hän löi uhria veitsellä rintaan.

Rikos tapahtui tuomitun miehen kotona viime syyskuussa.

Oikeuden mukaan henkirikos oli murha. Uhrin käsissä olleet vammat osoittivat oikeuden mukaan, että tämä oli yrittänyt puolustautua hyökkäykseltä.

– Samoin käräjäoikeus katsoo, että se, että väkivaltaa on osoitettu tehdyn asunnossa useammassa paikassa, osoittaa, että uhri on todennäköisesti pyrkinyt pakenemaan tilanteesta.

Verijälkiä oli oikeuden mukaan esimerkiksi asunnon olohuoneen pöydällä, ruokapöydän takaisella seinällä ja kylpyhuoneen edustalla. Uhrin ruumis löydettiin kylpyhuoneesta.

Uhrin kuoltua mies soitti hätäkeskukseen ja jäi odottamaan poliisia. Hätäkeskuspuhelussa mies kertoi tappaneensa toisen miehen kirveellä.

Mies kiisti murhan, mutta myönsi väkivallan tappona. Syytetty ei halunnut tulla kuulluksi käräjäoikeudessa, mutta esitutkinnassa hän oli kertonut poliisille kuulleensa ääniä, jotka käskivät tappamaan.

Koska 24-vuotias tuomittu todettiin syyntakeettomaksi, STT ei julkaise hänen nimeään. Vankeusrangaistuksen sijaan mies määrättiin tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut