Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Chilen terveysministeri erosi koronapandemian vuoksi

Perjantaina Chilessä rekisteröitiin ennätysmäärä koronavirustartuntoja ja virukseen liittyviä kuolemia vuorokauden aikana. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Chilen terveysministeri Jaime Manalich erosi lauantaina, koska koronaviruspandemia ei osoita lientymisen merkkejä. Liikkumisrajoitukset ovat olleet voimassa maan pääkaupungissa Santiagossa jo yli kuukauden.

Perjantaina Chilessä rekisteröitiin ennätysmäärä koronavirustartuntoja ja virukseen liittyviä kuolemia vuorokauden aikana: vajaat 6 800 tartuntaa ja 222 kuolemaa.

Perjantaina pakollisia liikkumisrajoituksia laajennettiin Valparaisoon ja Vina del Mariin sekä niiden lähistöllä sijaitseviin kaupunkeihin. Uusien määräysten myötä liki puolet Chilen 18 miljoonasta asukkaasta on rajoitusten piirissä.

Chilessä on rekisteröity yhteensä 3 101 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on 162 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli lauantaina 59.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut