Juhannus mutkistaa jo ennestään muuttuneita aukioloja ja aikatauluja

Juhannus aiheuttaa muutoksia liikkeiden aukioloihin ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

Kaupat voivat itse päättää aukiolostaan, ja esimerkiksi K- ja S-ryhmän kaupat ovat pääosin auki läpi juhannuksen. Kauppojen aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella, ja juhannusaattona liikkeet voivat sulkea ovensa normaaliperjantaita aikaisemmin. Kauppakohtaiset tiedot kannattaa tarkistaa kauppojen verkkosivuilta.

Alkon myymälät ovat torstaina auki kello 21:een asti. Aattona ne sulkevat ovensa kello 12, ja lauantaina liikkeet ovat kiinni.

Postin omat myymälät menevät torstaina kiinni kello 18. Aattona ja juhannuspäivänä myymälät ovat suljettuina. Poikkeuksena on Helsingin pääposti, joka on aattona auki kello 12:een asti.

Palveluyritysten yhteydessä toimivat Postin myyntipisteet palvelevat juhannuspäivinä yritysten aukioloaikojen mukaan.

Postia ei jaeta juhannusaattona lukuun ottamatta Postin varhaisjakelussa jaettavia sanomalehtiä. Paketteja toimitetaan aattona avoinna oleviin noutopisteisiin ja automaatteihin suurimmissa kaupungeissa. Koronaviruksen vuoksi suljetut yksittäiset automaatit ja palvelupisteet voi tarkistaa Postin verkkosivuilta päivittyvästä tiedotteesta .

Julkisessa liikenteessä ratatöitä ja viikonloppuvuoroja

Kaukoliikenteessä sekä Etelä-Suomen ja pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä junat kulkevat torstaina perjantaivuorot, perjantaina lauantaivuorot ja lauantaina sunnuntaivuorot.

Juhannuksena tehdään runsaasti ratatöitä, ja osa junavuoroista korvataan bussiyhteyksillä. Ratatöitä tehdään Helsingin ja Turun, Turun ja Toijalan, Tampereen ja Porin, Tampereen ja Jyväskylän välillä sekä Itä-Suomessa väleillä Lappeenranta–Joensuu ja Parikkala–Savonlinna. Tiedot junia korvaavista bussiyhteyksistä löytyvät VR:n verkkosivuilta .

VR:n asiakaspalvelu palvelee juhannusviikonloppuna puhelimitse kello 9–19. Helsingin päärautatieaseman palvelupiste on juhannusaattona avoinna kello 9–13, juhannuspäivänä suljettu ja sunnuntaina auki normaalisti kello 9–19.

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä bussit ajetaan juhannusaattona pääsääntöisesti kuten lauantaisin ja juhannuspäivänä kuten sunnuntaisin. Näinä öinä lähijunat kulkevat kuten normaalilauantaina.

Liikenne kulkee kuitenkin keväästä lähtien supistettujen kesäaikataulujen mukaan, eli busseilla ei ajeta pidennettyä viikonloppuliikennettä ja suurimmalla osalla busseista ajetaan lauantaina sunnuntaiaikatauluilla koko päivä.

Tarkempia pääkaupunkiseudun liikennetietoja voi tarkistaa HSL:n Reittioppaasta .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut