Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Liki 500 lääkäriä kuollut koronaviruksen seurauksena Venäjällä

Vaikka Saksa on EU:n väkirikkain maa, koronavirukseen liitettyjä kuolemantapauksia on rekisteröity alle 9 000. AFP / LEHTIKUVA

STT

Liki 500 koronavirustartunnan saanutta venäläislääkäriä on kuollut pandemian aikana, kertoi terveydenhuollon valvonnasta vastaavan viraston Roszdravnadzorin johtaja Alla Samoilova torstaina uutistoimisto Tassin mukaan.

Luku on huomattavasti suurempi kuin maan terveysministeriön aikaisemmin, vajaa kuukausi sitten, kertoma. Tuolloin kerrottiin 101 lääkärin kuolleen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt, että lääkintähenkilöstölle ei ole saatu toimitettua riittävästi suojavarusteita. Samoilovakin myönsi puutteet, mutta sanoi tilanteen parantuneen niin paljon, ettei valituksia puuttuvista suojavarusteista juuri enää tule.

Venäjän ex-valtiovarainministeri Aleksei Kudrin sanoi aikaisemmin tässä kuussa, että maan terveydenhuollon määrärahat ovat aivan liian pienet.

Venäjällä raportoitiin torstaina 182 koronvirukseen liittyvää kuolemaa vuorokauden aikana. Yhteensä Venäjällä on tilastoitu vajaat 7 700 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Asukaslukuun suhteutettuna Venäjällä on kuollut 52 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli torstaina 59.

Venäjän ilmoittamia koronalukuja pidetään yleisesti aivan liian pieninä.

Sadat saivat koronaviruksen lihanjalostustehtaalla Saksassa

Saksassa tuhansia ihmisiä on kehotettu jäämään kotikaranteeniin sen jälkeen kun uusi koronavirus pääsi leviämään lihanjalostustehtaalla, kertoo BBC .

Güterslohin kaupungissa Luoteis-Saksassa sijaitsevan Tönnies Group -yhtymän tehtaalta on löydetty jo liki 700 tartuntaa. Tuhansia työntekijöitä on edelleen testaamatta. Tehdas suljettiin keskiviikkona iltapäivällä.

Paikallisviranomaiset ovat sulkeneet koulut ja päiväkodit varotoimena kuukauden loppuun saakka.

Liittokansleri Angela Merkel on kiitellyt paikallisvirnaomaisten toimintaa, ja sanonut toivovansa, että se estää viruksen leviämisen laajemmalle.

Saksa on onnistunut hyvin koronaviruksen vastaisessa työssään. Vaikka se on EU:n väkirikkain maa, koronavirukseen liitettyjä kuolemantapauksia on rekisteröity alle 9 000. Väkilukuun suhteutettuna Saksassa on kuollut 107 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli torstaina 59.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut